close
Diverse

Udlev dine musikalske drømme

Musik

Går du med en drøm i maven om at blive sanger eller musiker? Men mangler du de rette værktøjer og redskaber til at slå igennem? Så bør du læse videre her.

 

Find din egen stemme

Hvis du gerne vil slå igennem som sanger eller musiker, så er det vigtigt at finde sin egen vej og skabe noget unikt i en ellers hård branche. Sørg for at have hjertet på det rette sted og træk vejret dybt ned i maven. Du skal være dig selv hele vejen igennem – du skal ikke kopiere en i forvejen kendt kunstner, hvis du gerne vil opnå succes. Du skal derimod være nytænkende og have tålmodighed i denne proces.

 

Øvelse gør mester

Ligesom i alle livets andre forhold, så gør øvelse mester. Der findes ingen genveje til at opnå succes. Derfor skal du øve dig mange timer om ugen, hvis der er noget du virkelig brænder for. Gør sangtræningen eller guitarsoloen sjovere, ved at øve dig i fællesskab med andre. Sammen med andre, vil du være i stand til at modtage konstruktiv kritik, som du kan bruge til at forbedre dig. Og hvem ved – måske i ender ud med et fedt bandt. Hvis ovenstående lyder interessant, og du er på vej i 9. eller 10. klasse, så kan det anbefales at tage et år på musikefterskole.

Her vil du gennem teori og praksis udvikle en enorm musikforståelse inden for flere genre. Blandt andet vil du få indblik og forståelse i akkorder, noder og skalaer. Helt grundlæggende vil du komme til at arbejde med øvelser indenfor rytmik, puls, sang- og stemmetræning.

 

God lyd kommer fra gode instrumenter

For at få det mest optimale ud af sin tid i øvelokalet, er det væsentligt at have gode faciliteter. Du kender vel nok ordsproget ”god lyd kommer fra gode instrumenter”. Oftest kan du være helt sikker på, at en musikefterskole har investeret i kvalitetsgrej inden for mikrofoner, forstærkere, trommesæt, guitarer mv. Typisk vil der også være et professionelt lydstudie, hvor du kan indspille din egen musik og udleve dine drømme. Én ting er i hvert fald sikkert – der bliver ikke gået ned på kvaliteten. Endvidere vil det rette udstyr sjældent volde dig problemer med teknikken, hvorfor du kan bruge alt din energi på det der virkelig er sjovt, nemlig musikken. Nu er det din tur til at komme frem i rampelyset!