close
Livsstil

Tips til køb af et webcam

Webcam

Når det kommer til elektronik shopping, kan man ikke bare stole på sine instinkter, pris eller tendenser. Prisen er ofte vildledende, og du kan ende med at betale meget mere end nødvendigt for noget, der ikke er noget værd i morgen. Det kan godt betale sig at undersøge mulighederne, og så vente til det er Black friday eller Cyber Monday i Danmark for at gøre en god handel.

Et kamera med lav opløsning kan ikke bruges af en naturfotograf, der har brug for detaljerede billeder. Ligeledes er et high-end kamera med forbedret zoom er ikke det rigtige til en gennemsnitlige familemor. På samme måde er det med et webcam.

Men når man køber et webcam, er der visse specifikationer og ting der er værd at huske på. Læs videre og find ud af hvordan du kan vælge det bedste webcam til din pc.

 

  1. Køb baseret på hardware

 

Baseret på, hvad de vil blive forbundet med, kan webcams være forskelligt designet. De fleste bærbare computere har i dag et indbygget webcam, men ældre laptops og nogle budgetmodeller har det ikke. Til  bærbare computere har webkameraet en klip til at sætte på en tynd ramme, som er den bærbare skærm. Men til stationære computere er et webcam stativ brugt til at fremvise webcam og er designet, så et bredt og bedre billede er fanget. Stativet skal være designet til at sidde ordentligt på flade overflader. Dette er nødvendigt i tilfælde af CRT-skærme, hvor webkameraet ikke kan klippes på og er for tungt til at placere på selve skærmen. Webcams til bærbare computer er designet med tankerne om at det skal flyttes med rundt, så det er lettere og mere kompakt. Mange tillader ikke vippe og panorering, mens denne funktion er til stede i de fleste desktop-modeller.

 

  1. Kontrollér forbindelsen

 

USB, Firewire og parallelle porte er de 3 mulige porte, som et webcam kan oprette forbindelse til. Enhver nyere computer har en USB-port, så din computer skal ideelt set oprette forbindelse til et webcam via en USB-port. Dette er en meget kompatibel og populær standard, kontroller Plug n ‘Play-kompatibilitet, hvor du bare skal tilslutte kameraet for at bruge det. Så undgår du at indstille det, når du skal tilslutte det andetsteds, og det er også muligt at undgå håndtering af driver software.

Firewire er en sjældnere type port, sørg for at din maskine har en sådan port, før du køber et webcam med denne form for forbindelsesport. Parallelle porte er beregnet til lade ældre computere at oprette forbindelse til webcameraer, da USB-porte sjældent er på ældre maskiner. Men parallelle forbindelser er meget langsommere end USB-forbindelser og kan forstyrre eller sænke computerens ydeevne.

 

  1. Sørg for at billedkvaliteten er i orden

 

Opløsning er mængden af ​​detaljer eller kvalitet til stede i et billede. Jo højere opløsningen er, jo mere levende og realistisk er billedet. En lav opløsning i dit webcam kan betyde et kornet, og uklart billede. De fleste webkameraer har en opløsning på 320×240 eller 640×480 pixels, hvilket giver mulighed for en anstændig kvalitetsvideo og billeder. Nogle modeller tillader en højere opløsning, op til 1,3 MP. High-end modeller gør det muligt at optage High Definition med en opløsning på 1600×1200 pixels.

Framerate er en anden faktor. Video består af forskellige frames, og hvor hurtigt de kan overførest via internetter er billedfrekvensen. En lav Framerate betyder en hakket video med billeder der fryser undervejs.  En fps (frame per second) på omkring 30 er at foretrække. Husk at der skal være balance mellem opløsning og FPS. Det nytter ikke at billedet er i høj kvalitet hvis det overføres for langsom.