close
Fritid

Spændende krimier af dansk forfatter

Danskerne elsker krimier. Der bliver solgt virkelig mange krimier i Danmark. De medrivende og spændende historier er lige noget for det danske publikum, som tilsyneladende ikke kan få nok spænding og mordgåder i bogform. Der er da også noget skønt ved at mure sig inde med en god krimi på en dag, hvor det danske vejr viser sig fra sin triste side, og lade sig rive med af en spændende historie, med gådefulde personer og et mysterium, der skal løses.

En dansk krimiforfatter, der virkelig bliver læst meget, er Sara Blædel. Sara Blædel er født i 1964 og har et kolossalt forfatterskab bag sig, og der er ikke noget, der tyder på, at hun er på vej til at stoppe sin skrivekarriere. Det er da også gået virkelig godt for Sara Blædel, der oprindeligt arbejdede på Gyldendal som grafisk koordinator. Hendes bøger er udkommet i 38 lande, så vi har at gøre med en forfatter af internationalt format, der kan skrive indlevende historier, som river os alle med.

Nyt samarbejde

Som noget nyt har Sara Blædel indgået et skrivesamarbejde med en anden dansk forfatter, nemlig Mads Peder Nordbo. De to har for nyligt udgivet den første bog, Opløst, i det, der skal blive til en hel serie. Det bliver spændende at se, hvad dette samarbejde kan give fra sig af spændende krimier til både det danske og udenlandske publikum, som tilsyneladende ikke kan få nok. Den nordiske krimi er i høj kurs på verdens bogmarked for tiden.

At Sara Blædel kan skrive viser de mange udmærkelser hund har fået. Størst De Gyldne Laurbær, som hun modtog for bogen “Kvinden de meldte savnet” i 2014.

Find bøgerne online

Hos Bog & Idé kan du finde et bredt udvalg af bøger, som er skrevet af Sara Blædel. Både i de fydiske boghandlere rundt om i landet, og i webshoppen, hvor du kan bestille det hele online. Her kan du også finde meget andet krimistof. Der er mange forfattere at vælge imellem, både danske og nordiske. Der er nok at kaste sig over, hvis man skal have en weekend med læsning.