close
Livsstil

Smid Den Gamle Værktøjskasse Ud og Start Forfra

Momentnøgle

Der har her i Danmark længe været tradition for, at manden i hjemmet havde en veludrustet værktøjskasse. Selv hvis man ikke var håndværker, eller specielt fingernem, så havde man alligevel en samling med det mest gængse værktøj, så man har muligheden for at løse de problemer, der nu engang kan opstå i ens hjem. Det er noget der virker dejligt beroligende: man ved, at stort set alle problemer kan løses, fordi man har det rette værktøj liggende.

Men har du nogensinde oplevet, at du så rent faktisk havde behovet for at bruge værktøjskassen? Det er ofte noget, der mødes med en indre følelse af spænding. På den ene side, er det selvfølgeligt altid irriterende når noget går i stykker, og vi ville ønske, at det ikke var sket. Men samtidig føler vi en smule glæde over endelig et have en undskyldning for at finde værktøjskassen frem. Vi er ikke 100% sikre på, at vi rent faktisk kan ordne problemet, men det er okay: det er spændende at prøve det. Det er nærmest som et spil: værktøjskassen er fyldt med diverse brikker, og vi håber vi kan finde én, der passer ind i den udfordring vi er konfronteret med.

Den spænding bliver dog hurtigt forvandlet til skuffelse, hvis man ikke har en særligt god værktøjskasse. Hvis man roder rundt i ens værktøj, og ikke kan finde noget som helst, der giver mening at bruge, så kan man let føle sig lidt fortabt. Det går på en eller anden måde lidt ud over selvtilliden: vi føler os ikke helt så gode, som vi gerne ville være. Vi har et billede af os selv, som problemløsere, og nu fejler vi. Det er ikke sjovt.

Hvis det sker at par gange, så kan man let få lyst til at give helt op. Det ser vi da også, at mange mennesker gør. De ender med at smide værktøjskassen væk i frustration – ”det fungerer jo aldrig alligevel!”. Selvfølgeligt kan man hyre en håndværker eller lignende til at løse problemet for én. Men det er dyrt, og ikke nær så tilfredsstillende, som hvis vi kunne klare det selv.

Derfor anbefaler jeg, at du smider din gamle værktøjskasse ud og starter forfra. Alt for mange mennesker har værktøjskasser med store mangler eller håbløst forældet udstyr. Det giver den modssatte følelse af, at have en god værktøjskasse.

Det er let at sammensætte en god værktøjskasse i dag. Du kan købe en skruemaskine eller skruetrækker, der har udskiftelige Bits. Pludseligt har du altså ét stykke værktøj der kan 100 forskellige ting. Hvis du tænker dig lidt om, og er strategisk i dit valg af værktøj, så kan du hurtigt og billigt få sammensat dig den ultimative værktøjskasse. For at få gjort det ordentligt, så finder jeg det dog vigtigt, at du virkeligt starter helt fra bunden.