close
Fritid

Skal du farvelægge mandalas?

Der er noget magisk over mandalas og deres cirkulære former. De stemmer sindet på en beroligende måde. Og det er en vidunderlig oplevelse for både børn og voksne, at farvelægge disse mønstre og gøre dem til strålende kunstværker. Man kommer ud af hovedet og ned i hænderne og der sænker sig en velsignet ro over en familie, der sidder og nørkler med det inspirerende håndarbejde.

En Mandala er et cirkulært, cyklisk mønster, som oprindeligt kommer fra den buddhistiske og hinduistiske verden. Det er påvist at det at farvelægge en Mandala har en terapeutisk effekt. Når man farvelægger en Mandala, sker der noget med hjernen. Der opstår en meditativ tilstand, som er rensende for sindet. Tankerne, der før måske var ved at få ens hoved til at eksplodere, forsvinder i baggrunden. Hjernen bliver sat på andet arbejde.

Skønhed og harmoni

En Mandala er, med sin cirkulære form, et udtryk for harmoni og ro. En Mandala giver fred i sjælen. Og farvelægningen er en proces, som baner vej for fordybelse og selvforglemmelse. Noget vi alle har brug for, for at passe vores mentale hygiejne. Børn elsker at farvelægge de fine former som en Mandala er sammensat af. Det er ikke svært at får dem til at blive fantastisk flotte.

Voksne har også ofte stor glæde og meget udbytte af at farvelægge en Mandala. Det er skærmfri zone og mental, kreativ sundhed, der er på programmet, når en Mandala skal farvelægges. Man kan købe skønne bøger og hæfter, både til børn og voksne. Der er mange timers fornøjelse i hver eneste Mandala.

Glæden ved former og farver

Der er en dyb glæde forbundet med det at farvelægge en Mandala. Det er fantastisk at se farverne lægge sig i mønstre og fremhæve de fine former, som ender med at blive det fineste kunstværk, lige til at hænge op på væggen, eller bare at have i bogen til glædeligt gensyn, når man får lyst til at se på noget smukt. Lad familien samles ved bordet og hent farverne frem. Det er så hyggeligt at snakke mens man farvelægger. Og så kommer der noget smuk ud af det, som varer.