close
Livsstil

Sådan Startede 13-årige Niels Sin Egen IT Forretning

Hvad lavede du, da du var 13 år gammel? Mange fjollede rundt, og nogle få havde måske et job med avis-uddeling. Men Niels fra Esbjerg er direktør i sin egen IT virksomhed. Det lyder måske vildt, men det er faktisk ikke helt uset – helt unge iværksættere spirer frem verden over. Med helt små børn der interagerer med tablets og smartphones før de lærer at tale, kan vi forvente at denne trend vil fortsætte – de unge har så god forståelse for teknologien, at de er i stand til at finde huller i markedet og udnytte dem bedre end de store, tunge virksomheder.

For Niels startede det med, at hans folkeskole fik øjnene op for han IT evner. Han fik et studiejob hvor han hjalp skolens IT administrator med at opsætte og vedligeholde computerne på skolen. I forbindelse med de digitale eksamener blev skolen pludseligt presset – de var på ingen måde klar til, at have så stort et pres på deres IT infrastruktur.

Niels blev, grundet hans tekniske evner, behandlet på lige fod med de andre beslutningstagere på skolen i forhold til problemstillingen. Han havde i sin fritid læst op på ”Skyen”, og kunne se at det ville være den perfekte løsning til skolens problemstilling. Han blev opfordret til at lave en powerpoint præsentation, til at forklare konceptet til ikke-tekniske personer. Først kiggede IT teamet på det, og blev helt vilde. Derefter blev Niels sat til at præsentere det for rektor – som klappede i hænderne og roste Niels for at være et geni.

Der var dog en udfordring. Skolen var ikke rustet til at tage et cloud-projekt ind – de kunne se værdien ved Skyen, og de havde brug for den. Men det lå så langt væk fra en skoles almindelige arbejdsopgaver, at det ikke ville kunne lade sig gøre. Niels gav dog ikke op. Hans far hjalp ham med markedsanalyser, og han kunne se at dette var et typisk problem – mange virksomheder kan drage nytte af Skyen, men har ikke ressourcerne eller mulighederne for at håndtere det internt i virksomheden. Det var her Niels så sit snit til at starte sin egen virksomhed og udbyde IT hosting.

Skolen blev hans første kunde. Der var meget der skulle læres, men grundet den store opbakning fra skolens IT administration lykkedes det hele. Skolen blev koblet op på Niels’ løsning, og havde ingen problemer under den digitale eksamen.

Med en success i bagagen, tog Niels nu kontakt til andre skoler i lokalområdet. Mange af dem havde haft store problemer med den digitale eksamen, og her kom Niels med en løsning der var pakket og klar: og som allerede havde vist sig succesfuld. På den første måned havde Niels 6 nye kunder på sin hosting løsning. Der er nu gået 6 måneder siden Niels officielt startede sin virksomhed, og det går forrygende – alt sammen på grund af stærk opbakning og fordi folk troede på ham trods sin lave alder.