close
Life Hacks

Sådan kan du gå på jagt med dine børn

Jagt

De fleste forældre vil gerne dele en masse spændende oplevelser med deres børn. Det er dels for at få nogle gode minder sammen og dels for ikke at være nødt til at sige nej, hver gang deres børn er nysgerrige. Der er nok elementer i uddannelsessystemet og vores samfund og kultur som helhed, der er med til at fjerne børns nysgerrighed, så det er ikke godt, hvis vi som forældre gør det samme. Det er trods alt en af de største faktorer, som er bestemmende for børns intelligens i sidste ende. Nogle af de oplevelser, der kan være svære at dele med sine børn, er dem, der primært bliver anset for voksenaktiviteter. Det er blandt andet jagt, som af gode grunde ikke er tilladt for børn. Det er i hvert fald ikke tilladt, hvis man ikke accepterer, at der er nogle grænser for, hvad de må, før de bliver 18.

Der er ikke mange, som er klar over, hvilke krav der er til, at børn kan gå på jagt. Det er egentlig meget simpelt: Du skal såmænd bare købe et luftgevær til dem og sørge for, at de har jagttegn – i den omvendte rækkefølge. Det er nemlig et krav, at alle under 18 år, der har et luftgevær, også har et jagttegn. Hvis dine børn er over 18 år, behøver de til gengæld ikke et jagttegn for at eje et luftgevær, men hvis de vil have en rigtig riffel, så skal de selvfølgelig også have fat i et jagttegn. Det er her værd at nævne, at børn altså helt skal holdes væk fra rigtige rifler.

Før du overhovedet tænker på de rent praktiske forberedelser, så skal du være helt sikker på, at dine børn er klar til de mentale aspekter af at gå på jagt. Det er trods alt en aktivitet, der sigter efter at ende med blod og eventuel partering. Før man når så langt, så risikerer man at traumatisere sine børn ved at lade dem slå et andet levende væsen ihjel. Det er rigtigt, at dit barn kun kan blive traumatiseret, hvis det i forvejen er blevet udsat for en overdramatisering af nogle af de ting, der for bare et århundrede eller to siden var ganske normale og meget udbredte dele af livet. Der er for eksempel ikke noget i vejen for, at ethver barn kan halshugge en høne som 10-årig, hvis man ikke før det har presset fobier og lignende ind i hovedet på det stakkels barn.

I sidste ende ved du nok bedst selv, hvad dit barn har brug for. Rent økonomisk bør du overveje, hvor hurtigt dit barn vokser fra jagttøjet eller interessen for jagt. Det er ligesom karate noget, som nogle børn gør resten af livet, mens andre mister interessen efter de første par gange.