close
Livsstil

Hvad laver din lærer i sommerferien?

Sommerferie

Vi kender alle til de typiske ting, som eleverne gør i løbet af sommeren. De bruger en masse tid på stranden, griller med vennerne, eller bruger de lange dage med masser af dagslys udenfor og på at gå i byen hvis de har nået den alder. Sommer er gerne en masse sol, der indbyder til ren afslapning og at få genopladet batterierne efter lange hårde skoledage.

Mens lærere også nyder at gøre disse ting, kan den tid de har til rådighed i deres sommerferie se lidt anderledes ud.

Når først der ringer ud efter sidste skoledag og sommeren er kommet, nyder læreren at kunne lade den røde kuglepen og de uendelige mængder af lektier ligge, til fordel for nogle lidt sjovere ting.

 

Møder og planlægning

Måske ikke et af de sjoveste punkter i en lærers sommerferie, men ikke desto mindre en utrolig vigtig del af den.

Mens du leder efter smoothie opskrifter eller leder efter gode ideer på Highonlife.dk sidder din lærer en del af sommeren på skolen, og holder møde med de andre lærere.

De skal få skemaet for næste skoleår til at gå op, fordele dansktimer og gymnastiksalen og sørge for at det hele overholder Undervisningsministeriets lovgivning på området. Derudover skal din lærer planlægge hvordan han har tænkt sig at lære dig at måle vinkler på den rigtige måde, så du kan huske det, eller hvordan han skal få dig til at læse mere i dansktimerne.

Der er regler for hvad du skal lære på hvert eneste skoleår, men hvordan du lære det, er op til din lærer, og hver klasse er forskellig. Derfor er det ikke sikkert at den samme fremgangsmåde kan bruges fra år til år, og i det mindste er din lærer nødt til at bruge en del af sin sommer på at kigge på pensum og hvordan han sikre sig at du får lært alt hvad du skal lære.

Din lærer lægger inde med et kæmpe ansvar for din videre fremtid, og de tager det alvorligt. De sætter kimen i lærdom til næste generation af ingeniøre, sygeplejesker og murere.

 

Ferie, hjem og familie tid

Selvfølgelig er den bedste tid i sommerferien for en lærer at tilbringe med familie og venner, præcis som for alle andre. Hvis der er penge til det, tager en lærer også gerne ud at rejse i en del af sin sommerferie, hvilket er en vidunderlig ting at gøre for at genoprette forbindelsen til familien efter et langt og svimlende travlt skoleår. Lærere kan også tilbringe sommeren med at holde fester og mødes med gamle venner, eller måske endda gå i byen. De kan også bruge ferien på at få lavet noget at alt det husarbejde der er blever udsat siden sidste sommer fordi de har haft travlt med at undervise dig.

Når alt kommer til alt, så er lærere næsten helt almindelige mennesker, og der er ikke flere grænser for hvad de kan bruge deres sommer på, end der er for alle andre.