close
Livsstil

Her kan du købe sko og tøj i alle størrelser

Tøj og sko

Der er mange, der ville ønske at de var højere, men de færreste tænker over, hvilke problemer man har ved at være en usædvanlig størrelse. Det gælder uanset om du er over to meter i højden eller omkredsen, og så må vi ikke glemme dem, der har store eller små fødder. Hvis du er usædvanligt lav eller dværg eller hvad det politisk korrekte ord nu end er, så har du for ikke så mange år siden måtte nøjes med børnetøj eller tøj, der er specialsyet – og det er jo ikke ligefrem billigt. Børnetøj er desuden sjældent specielt attraktivt på voksne, men nu til dags er der heldigvis et bedre udvalg, og så er der flere butikker med mindre størrelser end small. Nu har du måske lagt mærke til, at vi ikke har nævnt dem, der er virkelig tynde, men det er der faktisk en god grund til: det er livsfarligt at være så tynd, at man ikke kan finde tøj. Til alle de andre vi har nævnt er der heldigvis muligheder nok nu til dags, så læs med her, hvor vi beskriver nogle af dem.

Sko skal helst sidde helt rigtigt, og så skal de passe til den aktivitet, man har i tankerne, når man køber dem. Der er forskel på sko til løb og sko til badminton, for slet ikke at nævne dans eller vandring. Du kan finde billige løbesko ved at søge efter f.eks. ecco udsalg på nettet, og de kan da godt bruges til badminton eller vandring, men du bliver bare langsommere og øger risikoen for skader betydeligt. Det samme gælder, hvis skoene ikke er den rigtige størrelse. Uanset om de er for store eller for små, så har det altså betydning for, hvor godt du kan præstere og hvor sandsynligt det er, at du kommer til skade. Skader er noget af det, man skal være mest opmærksom på, når man dyrker sport, men det kan også være at problem, når man bare går ture eller den smule, der skal til for at komme igennem hverdagen.

Tøj skal selvfølgelig også sidde helt rigtigt, men det har i mange år været svært at opnå for dem her i landet, der skal bruge tøj i mere end størrelse XL. De har længe været nødt til at købe tøj, de ikke bryder sig om – eller sy det hele selv. Nu til dags har vi heldigvis butikker såsom Nanna XL, der specialiserer sig i tøj til store kvinder. Mænd har aldrig haft helt de samme problemer, men der er da også blevet bedre mulighed for at finde tøj i plus størrelse til dem – også tøj, der rent faktisk ser godt ud og fremhæver, skjuler eller ændrer de helt rigtige ting, så man ser bedre ud.