Luk

MOST POPULAR

Sorry, Posts you requested could not be found...

MOBLIE

Sorry, Not enough posts for this block, please add more posts...

APPLICATIONS

Sorry, Not enough posts for this block, please add more posts...

- Advertisement -

LATEST REVIEWS

Sorry, Posts you requested could not be found...

Editors' Take

Sorry, Posts you requested could not be found...

Sorry, Posts you requested could not be found...

- Advertisement -

THE LATEST

Tankespind Vedrørende Bilforhandlere

Bil

Du forstår måske, at det er noget af en usædvanlig problemstilling, at blive anmodet om at meditere omkring et ganske tilfældigt tema som bilforhandlere. Robert Laursen var meget rundt på gulvet til at begynde med. Vi interviewede ikke Robert om noget specifikt i forhold til biler eller bilforhandlere. Vi spurgte blot der fandt sted i hans hoved, når det kom til de ting. Det er sundt rent helbredsmæssigt at lade sine ideer om en problemstilling vandre, og det er ganske grænsesprængende. Hvad tror du, at du ville have gjort, hvis vi havde taget fat i dig og bedt om dine betragtninger om bilforhandlere? Alle har et standpunkt og nogle tanker om enhver problemstilling, men det er sjældent, vi evner at lade betragtningerne passere formålsløst forbi.

At lede efter en person at tilspørge var uden tvivl det mindst besværlige til det her interview. Vi kunne have interviewet dig, din ægtemand eller hustru, hvis du altså har sådan en, eller et alt i alt vilkårligt menneske fra Færøerne. Siden det er tilfældet, at enhver, uden undtagelse besidder det, der skal til for at reflektere, kunne vi have interviewet hvem som helst, der er her i landet. Den her gang har vi bestemt os for at tage en snak med Robert, og høfligt anmodet ham om at spekulere omkring bilforhandlere. Nogle gange er det gudskelov slet ikke specielt anstrengende at skrive en artikel

Generelt skal der faktisk ikke mere end én tanke til for at starte på noget videre grubleri. Der var naturligvis ingen som helst forventning til store iagttagelser a la Hume eller en af de andre respekterede tænkere. Vi valgte temaet “bilforhandlere” uden Robert i tankerne, så der er ikke noget at sige til, at Robert fandt det anstrengende at give os sin første tanke, men så blev det gudskelov betydeligt mindre problematisk.

Robert endte ud med, at fortælle, at hvis han selv var på jagt efter en ny bil, så ville han nok gøre det ved BN Biler. Dem har han god erfaring med, og det kan ofte være det vigtigste.

Dyb reflektion er rent faktisk slet ikke så møjsommelig en handling, som de fleste tænker. Der findes uden tivl masser af emner i hverdagen som vi kun ganske sjældent opdager, men når vi lader vores tanker gå der hen, sker det af og til, at vi får nogle utroligt medrivende indsigter. Der er godt med store tænkere derude, der har gjort sig vigtige tanker om vigtige emner. Det er ganske normalt, at os fra vesten, ender med at forbinde tankespind, med gamle mænd som overtænker det hele. Det er absolut ikke nødvendigt, at have en bachelor fra et stort accepteret universitet, for at sidde, og filosofere. At meditere betyder blot det, at tænke over et afgrænset emne. Enhver person dykker dybt ned i et emne på et tidspunkt i ugen – sådan er vi bare indrettet.

Læs mere

4 ting du skal tage med fra Danmark hvis du flytter herfra

Dansk strand

Vi vil gerne starte med at sige, at Danmark elsker dig og at vi gerne vil have, at du bliver. Ej, du skal selvfølgelig ikke have dårlig samvittighed over at flytte derhen, hvor du har lyst, men hvis du virkelig har tænkt dig at forlade Danmark permanent, så overvej lige en gang, hvad du kommer til at savne. Der er nogle ting, der kan være svære at finde uden for Danmark, som de fleste af os nu en gang er virkelig glade for. Nogle af dem har du sikkert allerede tænkt på, men for en god ordens skyld har vi lavet en liste med fire ting, du skal huske at tage med fra Danmark, hvis du flytter til udlandet.

Du bør først og fremmest sende kasse-vis af småkager, før du selv tager af sted. Der findes bare ikke småkager uden for Danmark, der kan måle sig med de ægte danske slags, som jo blandt andet er absolut nødvendige til jul. Det ville også være godt at tage masser af julemad med, men det kan desværre ikke holde sig helt så længe, så du må nøjes med at importere det hver jul, selv om det er betydeligt dyrere end at købe det lokale julemad – hvis de da overhovedet holder jul der, hvor du flytter hen.

Noget andet du bør tage med er nogle af de fantastiske danske møbler, der desværre ikke altid er mulige at købe i udlandet. Det gælder alt fra Æggestolen og Svanen til designerlamper som ph5 fra louis poulsen. Du skal sådan set bare finde ud af, hvad du bedst kan lide og så tage det med. Det er ikke altid nemt at tage store ting med til udlandet, men i det her tilfælde er det uden tvivl besværet værd.

Med småkager og en lænestol mangler der ved blot en pejs og et juletræ, før vi er klar til jul. Pejsen kan du selvfølgelig få hvor end, du flytter hen, mens et juletræ enten også kan fås der eller kan importeres. Men hov, hvad gør vi med julepynten? Hvis du har noget julepynt, der absolut ikke skal smides ud, så skal du da også have dét med. Det er også noget, der er svært at finde i samme kvalitet uden for Danmark.

Sidst men bestemt ikke mindst bør du tage en uddannelse med fra Danmark. Hvis du ikke allerede er færdig med at uddanne dig, så er det typisk bedst at gøre det, mens du er i Danmark. Her får du både SU og slipper for at betale uddannelsesudgifter. To ting, der er svære at finde i andre lande. Og så er uddannelserne i Danmark desuden i verdensklasse, så der findes virkelig ikke noget bedre sted at uddanne sig.

Læs mere

Sådan kan du gå på jagt med dine børn

Jagt

De fleste forældre vil gerne dele en masse spændende oplevelser med deres børn. Det er dels for at få nogle gode minder sammen og dels for ikke at være nødt til at sige nej, hver gang deres børn er nysgerrige. Der er nok elementer i uddannelsessystemet og vores samfund og kultur som helhed, der er med til at fjerne børns nysgerrighed, så det er ikke godt, hvis vi som forældre gør det samme. Det er trods alt en af de største faktorer, som er bestemmende for børns intelligens i sidste ende. Nogle af de oplevelser, der kan være svære at dele med sine børn, er dem, der primært bliver anset for voksenaktiviteter. Det er blandt andet jagt, som af gode grunde ikke er tilladt for børn. Det er i hvert fald ikke tilladt, hvis man ikke accepterer, at der er nogle grænser for, hvad de må, før de bliver 18.

Der er ikke mange, som er klar over, hvilke krav der er til, at børn kan gå på jagt. Det er egentlig meget simpelt: Du skal såmænd bare købe et luftgevær til dem og sørge for, at de har jagttegn – i den omvendte rækkefølge. Det er nemlig et krav, at alle under 18 år, der har et luftgevær, også har et jagttegn. Hvis dine børn er over 18 år, behøver de til gengæld ikke et jagttegn for at eje et luftgevær, men hvis de vil have en rigtig riffel, så skal de selvfølgelig også have fat i et jagttegn. Det er her værd at nævne, at børn altså helt skal holdes væk fra rigtige rifler.

Før du overhovedet tænker på de rent praktiske forberedelser, så skal du være helt sikker på, at dine børn er klar til de mentale aspekter af at gå på jagt. Det er trods alt en aktivitet, der sigter efter at ende med blod og eventuel partering. Før man når så langt, så risikerer man at traumatisere sine børn ved at lade dem slå et andet levende væsen ihjel. Det er rigtigt, at dit barn kun kan blive traumatiseret, hvis det i forvejen er blevet udsat for en overdramatisering af nogle af de ting, der for bare et århundrede eller to siden var ganske normale og meget udbredte dele af livet. Der er for eksempel ikke noget i vejen for, at ethver barn kan halshugge en høne som 10-årig, hvis man ikke før det har presset fobier og lignende ind i hovedet på det stakkels barn.

I sidste ende ved du nok bedst selv, hvad dit barn har brug for. Rent økonomisk bør du overveje, hvor hurtigt dit barn vokser fra jagttøjet eller interessen for jagt. Det er ligesom karate noget, som nogle børn gør resten af livet, mens andre mister interessen efter de første par gange.

Læs mere

Hvad betyder mest for danskerne når de køber bil?

Ny bil

I den her artikel vil vi forsøge at svare på spørgsmålet: Hvad betyder mest for danskerne når de købet bil? Først og fremmest afhænger det selvfølgelig af, hvem vi sammenligner med, da folk i udviklingslande typisk ville have noget meget anderledes prioriteter end folk i for eksempel Danmark. Der er mange faktorer, man kan se på, men at svare på, hvilke af dem, der er vigtigst for danskerne generelt, er ikke nemt, som du kan forstå efter at have læst videre.

For nogle er det rart, at der er mange biler at vælge imellem inden for et enkelt bilmærke. Der er for eksempel ikke mange, der ikke ville kunne finde en bil i det store Renault udvalg, der passer meget godt til deres ønsker og behov. For andre er det slet ikke vigtigt, hvilken model de får, så længe det er det rigtige mærke. Det er lidt ligesom med tøj, hvor nogle går mere op i at have tøj af det rigtige mærke end hvordan lige præcis de stykker tøj, de køber, ser ud. På en måde kan det give meget god mening, fordi man jo kan have gode erfaringer med et mærke, eller det kan have et godt ry, så man er forholdsvis sikker på at få noget af god kvalitet eller med nogle elementer, man synes er vigtige.

Hvad er det så for nogle elementer, de fleste danskere er glade for? Skal der være gode højtalere eller er det vigtigere, at støddæmperne virker som de skal? Skal der være et stort bagagerum som i en stationcar eller masser af benplads? Skal det være en amerikansk bil som Ford Mondeo eller ville en Sydkoreansk Kia Picanto falde i bedre jord? Mange af de her faktorer betyder slet ikke noget for de fleste danskere, men der er tit nogle enkelte, der betyder virkelig meget. Et stort bagagerum kan for eksempel være vigtigt, hvis man ofte handler stort ind, så for børnefamilier kunne det være en prioritet. Gode højtalere er nok oftere noget, unge bachelorer kunne være interesseret i, men på den anden side kan forældre også have brug for at slippe væk fra den daglige larm med en anden slags, der er mere fintunet.

I sidste ende er der faktisk overhovedet ikke stor enighed blandt danskerne om, hvad der betyder mest, når de køber bil. Det afhænger som sagt også af, hvem vi sammenligner med, da nogle ville være glade for at få en gammel Fiat Panda, fordi alternativet er slet ikke at have en bil. Sådan er der jo så stor forskel på, hvor man bor i verden og hvor heldig, man har været med sine forældre, sin opvækst og hvilke muligheder man har ellers har haft i løbet af sit liv.

Læs mere

Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /var/www/anotherlife.dk/public_html/wp-includes/class.wp-scripts.php on line 447

Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /var/www/anotherlife.dk/public_html/wp-includes/class.wp-scripts.php on line 447

Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /var/www/anotherlife.dk/public_html/wp-includes/class.wp-scripts.php on line 447

Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /var/www/anotherlife.dk/public_html/wp-includes/class.wp-scripts.php on line 447