close
Livsstil

Har du Styr på Hvor Vigtig Du i Virkeligheden Er?

Mand

Folk brokker sig tit over folk, som er vokset op i en eller anden form for boble, fordi de ikke forstår hvordan store dele af den virkelige verden hænger sammen. Det kan være børn, der er vokset op i en rig familie, og slet ikke har nogen fornemmelse af hvor hårdt andre mennesker må kæmpe for at tjene penge nok til at overleve. Eller folk fra en anden kultur, der ikke forstå de sociale forventninger i det danske samfund, og derfor konstant irriterer folk uden at vide det, og uden at kunne gøre for det.

Men har du nogensinde overvejet, at du også er vokset op i sådan en boble? I stedet for at genere andre, så fører din boble dog til, at du ikke behandler dig selv ligeså godt, som andre umiddelbart er motiveret til at gøre det. Din boble er nemlig, at du altid har været til stede i dit liv. Hver morgen når du vågner, så er du i samme rum som dig selv. Hver gang du har et problem der skal løses, så står du klar til at løse det. Det lyder måske tosset og siger sig selv, men følg nu lige med. Fordi du altid har været der for dig, så kommer du meget hurtigt til at tage dig selv for givet. Ligesom at barnet fra den rige familie ikke værdsættere penge, fordi de altid har været der for ham, så værdsætter du heller ikke dig selv, fordi du slet ikke kan forestille dig et liv hvor du ikke er til stede.

Men dine venner og kolleger, de har oplevet tider, hvor du ikke var en del af deres liv. Alt tiden op til de mødte dig, vidste de ikke engang at du eksisterede. Hver gang I skilles, så forsvinder du fra deres liv. Det betyder, at de for alvor lægger mærke til den værdi, du bidrager med. Her snakker jeg både professionelt og på personligt plan. De ser den forskel du gør på virksomhedens bundlinje, og de værdsætter det du gør for dem, når du hjælper dem med deres problemer.

Jeg arbejder med IT, og jeg tænker ikke nærmere over det, når jeg hjælper en kollega med at opsætte sikker email eller hjælper til inde i økonomi-afdelingen med at automatisere fakturahåndtering. De ting er nemme for mig, og det er jo bare noget jeg gør. Men hvis jeg træder lidt uden for mig selv et øjeblik, og sætter mig selv i de andres sko, så bliver det pludseligt lettere at se hvordan jeg bringer værdi til andre. Det er langt nemmere at se fra denne vinkel, hvor værdifuld og vigtig jeg reelt er.

Vi lever i en tid, hvor folk har rigtigt mange usikkerheder, og let kan ende op med angst og depression. Jeg vil derfor anbefale alle, at prøve denne lille øvelse, så I kan se hvor vigtige I i virkeligheden er.