close
Diverse

Guide til messer

Messe

Vi har alle været til en række messer gennem vores liv, men de fleste af os har kun været der, når vi har været mere eller mindre tvunget til at deltage. Det sker gennem både skole og arbejde, at messer er en obligatorisk del af miljøet. Det er dog ærgeligt, at der ikke er flere, der tager til messer af deres egne frie vilje, da det kan give et indblik i samfundet meget a la et museum, men med meget mere relevante emner og ting til det moderne samfund. Du kan lære, hvad virksomheder arbejder på lige nu og hvor både dit lokale samfund og verdenssamfundet er på vej hen.

Hvis du er inspireret til aktivt at deltage i miløjet omkring messe er der også rig mulighed for det. Messesystemer findes i mange forskellige former, men alt efter din specifikke rolle er det ikke nødvendigvis noget, du behøver at tage stilling til. Du kan starte småt og blive en frivillig hjælper i en almennyttig eller velgørende organisation som for eksempel Røde Kors. Det kan også være du har mulighed for at repræsentere den virksomhed, du arbejder for, eller din egen hvis du er selvstændig.

Hvis du stadig ikke er overbevist om at blive så stor en del af en messe, så bør du i det mindste overveje at tage til en messe eller to. Find et par messer, der interesserer dig og som får dig lyst til at lære mere om det, de handler om. Det er ikke nødvendigt at forberede sig før man tager til messe, men det kan nu engang være med til at give en endnu bedre oplevelse. Uanset hvad er det ligesom med så mange andre ting i livet med at komme i gang; at begynde er det sværeste, derefter er det bare at flyde med strømmen og reagere frem for at starte handlingen, og det er jo nu engang altid nemmere.

Når du leder efter en messe, kan det være en god ide først at danne sig et overblik: Hvad handler messer generelt om? Find alle de messer du kan, og del dem derefter op efter de emner, de omhandler. Efter du har dannet dig et overblik kan du begynde at se nærmere på de emner eller dem, der finder sted i nærheden af dig, alt efter hvad der er vigtigst for dig – skal det være lokalt eller har du mulighed og motivation til at rejse langt efter det. Det gode ved overblikket er, at du bagefter har nemmere ved at prioritere; før ville du måske har filtreret dem fra, der ligger langt væk, men mens du dannede dig et overblik støtte du på en messe, der er præcis hvad du ikke vidste du ledte efter, så selv om den ligger langt væk er det stadig den, du vil tage til.