close
Life HacksLivsstil

Gør Dit Navn til Din Forretning og Lev Det Gode Liv

Mand

Der var en gang, hvor et firma-navn bare var noget rent praktisk og kedeligt. Man skulle have en måde at pege på en bestemt virksomhed på, og et navn var jo klart det nemmeste at arbejde med. Men navnet behøver ikke at give mening eller være noget som kunderne overhovedet tænkte over: virksomheden kunne sagtens hedde én ting, mens butikken havde et andet navn. De fleste kaldte selvfølgelig den registrerede virksomhed det samme, som butikken hed: det er nemmere at huske ét navn end to. Men man var åben overfor, at en bestemt butik måske ikke ville klare sig på markedet for evigt, og man kunne derfor genbruge virksomheden i et nyt forretningsforsøg.

Men så skete der en udvikling der gjorde, at navne pludseligt blev vigtigere. Ny lovgivning på området gjorde, at det var nemmere at have virksomhedens navn og det offentlige navn værende det samme. Nu skulle virksomhedens registrerede navn nemlig indgå i reklame materiale og lignende – og hvorfor spilde plads på et navn, der på forvirrende vis er anderledes, end det kunderne allerede kender?

Det gjorde navnet vigtigt. Du kunne ikke længere bare starte noget helt nyt: folk ville vide, hvis din virksomhed pludseligt skiftede fokus. Det åbnede dog døren for, at virksomheder for alvor begyndte at spinde guld på deres navne. Virksomheder begyndte at støtte ting i lokalområdet og så videre, så navnet kunne blive forbundet med gode værdier, og føre til salg af flere produkter.

Magten i et stærkt brand har så på det seneste udviklet sig til, at virksomheder ikke længere er nødvendige. I dag er folks eget, helt personlige, navn blevet til noget, der brandes.

Du ser det alle steder. Internationale sportsstjerner og musikere slår sig op på deres personlige navn, og de bruger det navn til at sælge alt fra tøj til make-up. Vi ser det også i Danmark! Tag en virksomhed som Bjarne Nielsen for eksempel: vi har alle hørt det navn før, og ved at det handler om biler og god service. Det giver jo også fantastisk mening: de færreste har lyst til at lægge navn til noget, medmindre de kan sikre sig at det slår alle forventninger. Det lægger noget personlig risiko ind i de ellers ansigtsløse virksomheder, og det er noget vi forbrugere respekterer og elsker.

Så hvis du gerne vil tjene en masse penge og have en positiv indflydelse på andre menneskers liv, så gå i gang med at brande dit eget navn. Find noget du er god til, noget du står for, og find så et medie til at få dine budskaber ud på. I dag kan alle gøre det: du kan starte en blog eller en Youtube kanal på få minutter, og kickstarte dit personlige brand.