close
Diverse

Gode grunde til at leje en bil

Leje af bil

Hvor købe en bil, når man kan leje en til langt mindre? Chancen for at du tjener pengene hjem igen på at tage et lån og købe en bil er langt lavere, end måske går og tror. Med inflationen og de høje renter til lån, bliver spørgsmålet ikke om du skal leje i stedet for at købe, men i stedet hvornår og hvor længe du bør leje. Nogle vil måske mene, at det er federe at køre rundt i en bil man ejer, men det er formentlig de samme, der insisterer på at tune motoren og køre gaderæs. Altså en anden målgruppe end dig, forhåbentlig.

Når du lejer en bil i en længere periode kaldes det privatleasing, og det er noget der er blevet mere og mere populært at gøre i længere og længere perioder. Hvis det er billigere at leje en bil i et år en på en måned til måned basis, så giver det vel kun mening at leje den i så lang tid som muligt. I sidste ende har vi alle brug for biler, og hvorfor så ikke låse sig fast i en længere periode uden at have det ansvar og besvær, der følger med at eje en bil. Vægtafgifter og andre regninger, papirarbejde og andre problemer, alle bilejere kender alt for godt til.

Det eneste man skal være opmærksom på er, om det er ens egen forsikring der dækker f.eks. stenslag, eller om det er leasingselskabets ansvar. Forsikringer er noget de fleste gerne vil undgå at bruge tid på, men det er samtidig noget, vi alle har brug for, og desværre er det svært at finde troværdig information på området. Efter hvad vi har kunnet finde frem til, er det ikke nogen problem hos de fleste, men med leasing fra den forkerte virksomhed kan det ende med at blive dyrt, så vær opmærksom på, at de billigste formentlig ikke tilbyder alt, hvad du måske ser som strengt nødvendig og som burde være et krav. Det kan derfor ende med at være dyrer, så det er formentlig bedre at bruge lidt flere penge – ikke mindst fordi man slipper for en hovedpine, når uheldet er ude.

I sidste ende er det dit valg, men der findes mange gode grunde til, at markedet for leasing af biler boomer. De ting du ejer ender med at eje dig, så hvorfor ikke lade andre eje dem og bare låne dem, når man har brug for dem. Du vil nemt kunne spare pengene ind igen ved at leje en bil, der kører langt på literen, i stedet for at købe en benzinsluger. Men som sagt, valget er dit, og hvis du ikke har besluttet dig endnu, så er der mange der kan fortælle dig om fordelene – bare spørg rundt blandt din familie og venner, og dit netværk og bekendte, så kan du næsten ikke undgå at finde nogen, der har prøvet begge dele.