close
Diverse

Få den bedste og hyggeligste skiferie

Skiferie

Har du været på skiferie? Så ved du, at det er en oplagt mulighed for at kombinere en aktiv ferie med hyggelige og sjove stunder. Tilbage i 1960erne begyndte danskerne for alvor at interesse sig for skiferie. Ski er for de fleste – og måske derfor er det også en af danskernes fortrukne ferier, der ofte er en tradition år efter år. Er I flere på tur kan I med fordel dele jer op i mindre grupper, så kan I følges ad – alt efter hvilket niveau I hver især er på. På denne måde får I mest muligt ud af det.

Du kan variere ferien, som du har lyst: Om du skal på ferie med venner eller familie og børn. Er du til ræs på pisterne eller en mere afslappet ferie med lange ture, så er der mulighed for begge dele eller en god kombination. Er det noget for dig? Så på med dit smarte og funktionelle skitøj, så går turen til snefyldte destinationer.

Top-destinationer

En klassisk destination er Tyrol, som ligger i den vestlige del af Østrig, hvor du er omgivet af flotte bjerge. Det vil helt naturligt altid være muligt at stå på ski i Tyrol, da gletsjernes placering ligger højt. Er du til traditioner, vil du nemlig her opleve god folkemusik og de mange gode resorts. Er du mere til Italien, kan du med fordel besøge Dolomitterne, der ligger i den sydlige del af Alperne. Her er masser af indkøbsmuligheder og god underholdning både for store og små – og med kort afsted mellem stederne. Er du til en destination lidt tættere på, så kan du vælge Sverige, der også har rigtig meget at byde på til en god ferie. Besøg for eksempel Isaberg eller Åre, som ligger i kort afstand fra Danmark, og dermed behøver du ikke at afsætte mange dage i streg. Er du afsted med børn, er den korte afstand en fordel, hvis du skulle få lyst til at besøge vores nordiske naboer.

Kør-selv-ferie

En af fordelene ved kør-selv-skiferie er, at du selvsagt kan have din bil med. Her kan du køre rundt, som du synes og er ikke afhængig af busser eller anden transport. Du kan helt selv bestemme tempoet og har dermed en anden frihed. For eksempel kan sådan en type ferie være oplagt med børn, så kan bilen nemlig pakkes med flere ting, og du behøver ikke at tænke på at slæbe på børneudstyr. Er du til små udflugter i løbet af dagen som en variation ind i mellem skiløbene, er denne type rejse helt sikkert også noget for dig, da du har mulighed for at tage af sted på en lille dagstur i området.

Du skal naturligvis sørge for at din bil er i tip-top stand, inden du tager på eventyr – og derfor skal du orientere dig om diverse lovkrav og eventuelle afgifter.

Pak din ski-kuffert

Det behøver bestemt ikke at være dyrt at stå på ski, du kan nemlig få gode priser på skitøj og udstyr, der kan bruges år efter år. Du skal selvfølgelig også huske alt det essentielle som kreditkort, pas og mobil. Skiudstyret er selvfølgelig vigtigt, men husk også alle de andre småting, som du skal bruge, når du skal ud på eventyr for eksempel en termoflaske, læbepomade og områdekort. Du skal ikke undervurdere plejeprodukter! Derfor er solcreme også vigtigt, så du ikke får forbrændinger på næse, ører og andre frie og udsatte områder. Vælger du kør-selv-ferie så brug en taske som er blød, da det gør det lettere at pakke bilen, så du kan have mest muligt med. Rigtig god skiferie!