close
BilerGuide

En Struktureret Tilgang til at Handle Bil Brugt

Det er de færreste der ikke ved, at det næsten aldrig kan betale sig at købe en bil fra ny. En bil falder nemlig helt enormt i pris det øjeblik man har skrevet under på kontrakten, og kørt den hen over kantstenen for første gang. Det giver altså sig selv, at man får meget mere for pengene ved at købe en brugt bil end man gør, ved at købe en ny bil henne hos forhandleren.

Men hvordan kan det så være, at vi ser så mange bilforhandlere over det hele? Svaret her er meget simpelt: fordi danskerne stadig køber nye biler i stor grad. Men nu kommer vi så til et langt mere interessant spørgsmål, med et lidt mere kompliceret svar: hvis de fleste danskere godt ved, at det ikke kan betale sig at købe en ny bil, hvorfor køber de så nye biler alligevel?

Den første indskydelse man kunne ske at få, når man står overfor det spørgsmål er, at der måske bare ikke er nok biler på det brugte marked. Hvis alle danskerne handlede rationelt, så ville de jo først kigge efter en brugt Audi, før de kigger efter en ny Audi. Hvis der ikke er nogen brugte biler til salg, som dækker deres behov, jamen så kan de jo være tvunget til at købe en ny bil. Giver det ikke okay mening? Det gør det umiddelbart: lige ind til man klikker sig ind på en af de mange hjemmesider der forhandler brugte biler. Der er ufatteligt mange brugte biler til salg! Med undtagelse af de aller nyeste modeller, så kan du finde næsten enhver bil brugt. Så hvorfor køber folk ikke de her brugte biler, når nu de findes på markedet, og er et bedre køb end en ny bil?

I sidste ende handler det om, at mange danskere finder der skræmmende og uoverskueligt at skulle handle brugt. Alle har hørt en skrækhistorie eller to omkring brugte biler, der faldt fra hinanden efter en uge eller to. Man skal selvfølgeligt tage et kig på en bil før man køber den – men hvor mange af os har lige forstand nok på biler til, at kunne foretage en fuld gennemgang af en brugt bils tilstand? Ingen har lyst til at risikere noget, og derfor tager man det sikre valg: en ny bil.

Men det er en tankegang der bygger på fordomme, der ikke længere holder. Langt de fleste der sælger deres gamle bil brugt som privatpersoner er flinke mennesker, der ikke har nogen bagtanker. Samtidig er man ikke begrænset til det private marked: hvis man vil føle sig helt sikker, så kan man ganske enkelt købe sin brugte bil hos en anerkendt forhandler. En etableret bilforhandler har et omdømme at passe, og de vinder altså ikke noget på, at snyde deres kunder. Når man køber sin brugte bil hos en god forhandler, så er man altså i ligeså gode hænder, som hvis man køber en ny bil. Den største forskel er, at man typisk laver en langt bedre handel ved at handle brugt.