close
Livsstil

Du vil være iværksætter – sådan starter du op

Startup

Er arbejdslivet ved at være som en trædemølle? Hænger dine skuldre hver gang du stempler ind?

Hvis det altid har tiltalt dig at være din egen chef, så læs med her.

Der er uden tvivl noget anderledes over at have sin egen virksomhed. Følelsen af at have noget man kan kalde ”sit eget”, er noget som de færreste på arbejdsmarkedet kan sige de har oplevet. Men det kan virke meget uoverskueligt når du gerne vil tage din idé fra idé til virkelighed. Så derfor har vi her samlet alt du skal vide for at komme i gang.

 

Start ikke ud med fokus på penge

Det rigtige produkt og den gode service vil sælge sig selv. Du burde i stedet starte med, ja, starten. Hvis det er første gang at du kaster dig ud i det eventyr der er iværksætteri, er det ikke sikkert du har hvad der skal til endnu, rent materielt. Antallet af papirer og mapper du vil komme til at få brug for vil blive overvældende. Så start med noget basalt, køb lidt plastiklommer, post-its, mapper og, hvis du har lidt ekstra kapital, et whiteboard!

Redskaberne vil hjælpe dig undervejs, og når du sidder med dit første moms-regnskab er det bare bedre at du har de rigtige kontorartikler til at hjælpe dig videre. Udstyret er det vigtigste, næst efter dig selv, selvfølgelig. En god kontorstol og gode møbler kan være din redning når aftenerne bliver lange.

 

At starte er svært, men langt fra umuligt

Mange tror at det kræver den rigtige idé at starte en virksomhed. Virksomheden der skal vælte Apple, IKEA og alle andre ud af markedet. Men hemmeligheden er en helt anden. Der er tusind mennesker der har haft samme idé som Steve Jobs og Mark Cuban. Som du nok selv kan regne ud er det bare de færreste der når der til. Din idé er garanteret god, men indtil videre er det bare en idé. Når der kommer noget konkret på bordet, så vil tingenge begynde at rulle.
Måske fejler din første start-up. Og din anden. Sjovt nok siger erfarne iværksættere at den tredje idé ofte er den der giver mest succes, men måske fejler den også for dig.
Men hver gang du fejler vil du lære noget nyt. Hver gang du får nyt CVR-nummer, vil det føles som en frisk start.

Med rådene herover burde du være klar til at give dig i kast. Måske ender du ikke i Løvens Hule indenfor det første år, men pointen med at have din egen start-up er at du skal drømme stort. En klog mand sagde en gang ”sigt mod stjerne, hvis du falder, ender du stadig i skyerne”. Med de ord er det din tur til at tage verden med storm.