close
Mode

Disse designerlamper bør du eje

Lamper

Der findes en del designerlamper, som du nok har set, men ikke rigtig har vist interesse til. Oftest på grund af den høje pris. Men, der findes dog nogle designerlamper, som ikke vil skuffe dig. Designerlamper ser man tit bort fra, når man skal købe møbler til hjemmet, men de kan egentlig godt være en god investering.

Hvorfor en designerlampe – og hvilke?

Designerlamper har først og fremmest et æstetisk design. Designerlamper er oftest skabt og produceret af designere og arkitekter, som har tænkt godt og grundigt iver hver eneste detalje. En designerlampe vil bl.a. give dig lys, som f.eks. vil kunne dække det meste af et rum. Desuden har designerlamper oftest også helt unikke og specielle look, som man ikke tit ser i de billige lamper. Designerlamper er altid også produceret i kvalitetsmaterialer og er desuden også næsten lavet med hånden. Le Klint er f.eks. et dansk designermærke, der producerer lamper. De er leverandører til Det Kongelige Danske Hof. De er kendt for deres æstetiske udseende af håndfoldede lamper.

Louis Poulsen er også endnu et dansk designermærke, der producerer lamper. Louis Poulsen skaber design og lys med udgangspunkt i Poul Henningsens treskærmssystem og hans syn på dualiteterne inden for lys og design. Formålet hos dem, har altid været at forme lys, ikke at designe lamper. De har til formål at føre det bløde lys fra den skandinaviske sommer ind i det tætte mørke fra det skandinaviske vinter. Produkterne hos Louis Poulsen har altså ikke fået formen for formens skyld, men på grund af det lys, formen giver. Louis Poulsen har et nært samarbejde med forskellige arkitekter i forbindelse med konkrete projekter.

Designer lamper fra Le Klint og Louis Poulsen er altså lamper, der giver dig funktionalitet. Mange designerlamper er ikke skabt på grund af udseendet, men faktisk på grund af det udbytte af lys, de kan få fra udseendet. De er skabt af arkitekter, der er eksperter indenfor området. Desuden har de også unikke former, som giver hjemmet et helt andet look og en personlighed. Designerlamper bør du ikke have mange af, men en enkelt eller to, kan du godt forkæle hjemmet med. Du vil nok opdage en helt utrolig anderledes belysning, når du investerer i en designerlampe.

Designerlamper kan for nogle også være et samleprojekt. Mange køber designerlamper og derefter sælger dem igen. De kan nemlig stige i værdi. Designerlamper plejes ikke, at blive produceret i mange mængder og oftest bliver de faktisk også solgt hurtigt. Selvom du nok ikke har set så mange have designerlamper stående, så er de r faktisk mange, der har designerlamper stående derhjemme. Læs en ekstra gang mærke til Le Klint eller Louis Poulsen designerlamperne næste gang du skal ind og handle. Måske køber du en med hjem.