close
Mode

Den Stilede Vildmand – En Gadedreng i Skoven og en Gentleman i Byen

Mød Jesper Egeskov: en mand der til daglig arbejder på øverste sal i en skyskraber, iklædt en knivskarp skjorte med gennemtænkte detaljer hele vejen ned til de manchetknapper der pryder jakken. Han er den charmerende type, der får én til at glemme trafikstøjen udenfor og ikke høre andet end hans hypnotiserende stemme. Det virker oplagt, at han arbejder hvor han gør, og er iklædt det fineste puds – hvis han moral ikke også var på toppen, ville han være den fødte mand til at efterligne The Wolf of Wall Street. Han kan sno folk om sin lillefinger, udviser en enorm autoritet og er samtidig det mest behagelige menneske man kan være i et lokale sammen med. Han forstår at lade én føle sig hørt, og man forlader ham med et smil på læberne og en klar fornemmelse af at ens liv er vigtigt, og at nogen går op i det.

 

Jespers hemmelighed har ikke noget med lederkurser eller intens boglæsning at gøre. Det der giver ham overskudet til at arbejde så aktivt til hverdag er, at han flygter fra det hele i weekenden. Når det bliver fredag eftermiddag tager han hjem, og udskifter habitten med en Superdry jakke og begiver sig ud i skoven. Her vandrer han rundt det meste af dagen, og forsøger at finde nye områder han ikke har udforsket endnu. Når det bliver aften er det ikke mad fra D’angleterre der står på menuen, men derimode de planter og skud fra skovbunden han har samlet i løbet af dagen. Han kan genkende over 200 forskellige spiselige arter, og eksperimenterer løbende med nye opskrifter. Det er ude i skoven Jesper virkelig kan slappe af. Godt nok går han så meget at benene bliver ømme, og må nøjes med et tyndt liggeunderlag på den hårde skovbund, men det er hovedet der trænger til ro – kroppen trænger til at få rørt sig.

 

“Ved at komme tilbage til naturen føler jeg, at mine batterier bliver ladet op. Hele weekenden ser mine øjne kun naturen, min næse dufter den og jeg smager på den. Den er tilbage i det miljø den er skabt til at være i, og det giver en helt ubeskrivelig energi.”

 

Ikke nok med at turen ud i skoven virker afstressende, den gør ham også bedre til sit job. Når Jesper er ude i naturen får han alting sat i perspektiv. Det moderne menneske kommer let til at sætte sig selv i centrum, men når man kommer ud i kontakt med naturen finder man hurtigt ud af hvor lille man er. Naturen er barsk og nådeløs, og det er tydeligt at kun de stærkeste overlever. Det giver én noget at tænke over, og bryder nogle illusioner ned, der normalt kan holde én tilbage.