close
Livsstil

Den Alternative Urtehave – Spænding på 30 Kvadratmeter

Jeg er nok lidt af en sær snegl. Det nye, det mystiske og det ukendte har altid fascineret mig, hvor den almindelige grå dagligdag virkelig er skræmmende for mig. Hvis noget er for normalt, kribler det nærmest ned af ryggen på mig og jeg får lyst til at gøre noget drastisk, noget skørt. Det er selvfølgelig ikke en måde man kan leve hele sit liv på. Jeg forsøgte godt nok – jeg rejste langt væk hjemmefra, og backpackede rundt i både Asien og Sydamerika. Jeg prøvede at leve på gaden (kan ikke anbefales!) og sammen med aboriginals i Australien. Jeg har haft mange fede, skræmmende og til tider ubehagelige oplevelser. Jeg sætter pris på dem allesammen, selvom jeg nok bør prise mig lykkelig for at være sluppet så heldigt igennem som jeg er. Det bliver dog trættende konstant at være på flugt fra det “almindelige” liv, og jeg har da også efterhånden fået løbet hornene af. Jeg har nu fået mig en fantastisk kone, og 2 dejlige børn. Jeg havde aldrig forestillet mig selv i en villa med vokse, kone og børn, men her er jeg nu engang. Jeg elsker det, og sætter stor pris på min familie og den sikkerhed det giver. Jeg kan stadig få kuldegysninger hvis min hverdag bliver for standard, og gør da mit for at skille mig ud.

En af de ting, der holder mig tilpas “sær” er min Alternative Urtehave. Her gror jeg alle de mest mærkværdige planter jeg kan finde. Jeg har kødædende planter jeg fodrer med fluer, og diverse planter med påståede medicinske anvendelser fra hele verden. Jeg går efter alt hvad der er farverigt, og kombinerer det så med de mest “kedeligt” udseende planter jeg kan finde. Jeg går efter planter der på en eller anden vis er unikke – en særlig form for gift, blade der er delt på helt særlig vis eller andre af naturens vidunderlige “vanskabninger”. Noget er praktisk, noget er flot og noget er bare dumt. Målet med min urtehave er ikke at behage øjnene eller ganen – det er for at kilde den indre freak i mig selv, og have mulighed for at slippe lidt væk fra en hverdag der er lidt for ordentlig.

Selvom det ikke er målet, har urtehaven da også vist sig ganske praktisk. Jeg har helet sår hurtigere, ved at plukke blade fra flere af de medicinske planter, og lægge dem under bandagen. Flere af krydderurterne bliver brugt i den daglige madlavning, og sætter på den måde også lidt ekstra kulør på hverdagen. Selv den ufatteligt stærke Carolina Reaper chili har jeg fået til at gro, og den giver et ganske godt kick hvis man har svært ved at vågne om morgenen, eller bare gerne vil udfordre vennerne Chili Claus style.