close
Diverse

Dartpile af Tungsten – Det Skal du Vide om Dem

Et dartpil består af fire grunddele: en spids, en tønde, en stamme, og pilens ”vinger”. Af disse fire dele, er der stor enighed om, at den vigtigste er tønden. Dette er den del af dine dart pile, du tager fat i, når du kaster dem. Det er også tønden, der giver pilene deres væg vægt. Tøndens form varierer alt efter hvor vægten er koncentreret. Hvis tønderen er af samme tykkelse hele vejen, fordeles vægten jævnt, mens en tønde i  ”torpedo stil” er tungere foran, mens en tønde der er tykkest på midten har størstedelen af sin vægt koncentreret der.

I de tidlige dage af dart, blev selve pilene lavet af træ, og tønderne blev lavet af messing. Denne måde at producere dartpile på fortsatte i lang tid. I moderne tid er og bliver dartpile af træ og messing – specielt i den billigere ende af markedet – et populært valg. Når det kommer til professionelle spillere og de fleste ligaer, spilles der dog typisk med tungsten. Tungsten, eller nærmere en legering af nikkel og tungsten, har en række klare fordel i forhold til messing.

Tungsten er mere kompakt end messing, hvilket betyder, at hvis du har to lige store mængder volumen af tungsten og messing, så vil tungstenen være dobbelt så tung (2,15 gange så tung, for at være helt præcis). Fordelen ved dette er, at du kan opnå samme vægt som en tyk messing tønde giver, men med en meget slankere form, takket være tungsten. Dette er en stor fordel for en kompetent dart spiller, da det efterlader meget mere plads til, at dartpilene kan stå tæt sammen når de har ramt skiven. Det gør det altså lettere, at opnå mange point.

Dart pile af Tungsten findes i flere forskellige vægtklasser, typisk mellem 16 gram op til omkring de 30 gram. Når du vælger et sæt dartpile er det vigtigt, at du først får mulighed for, at prøve så mange forskellige som muligt, før du beslutter dig for et sæt. Det vigtigste er, at det føles rigtigt, når du kaster dem. Når du har fundet det perfekte sæt pile, kan det være en god ide at købe et ekstra sæt der er identiske, hvis nu du skulle ske at miste dem.

Hvis du synes du sidder fast i dit spil, eller du bare gerne vil prøve nye udfordringer, så skal du ikke være bange for at prøve en ny type pile. Det ses flere gange, at professionelle spillere pludseligt skifter pile. Det betyder typisk, at de klarer sig dårligere en overgang – men når først de er blevet komfortable med den nye vægt, eller det nye design, så kommer de op på et helt nyt og bedre niveau, end de nogensinde har været før.