close
Livsstil

Brug den danske natur aktivt

Natur

At komme ud i naturen er skønt og giver fornyet energi. Bruger man naturen til træning er det en god afveksling til den daglige træning i træningscentret. Der er mange forskellige aktiviteter man kan bruge naturen til – både løbeture, cykelture, fiskeri eller fælles træning.

 

Alle tider på året er det dejligt at befinde sig i naturen og det kan man let kombinere med forskellige aktiviteter. Om sommeren kan man dyrke afslappende yoga i naturen, løbe ture eller cykle en tur i skoven på sin mountainbike og om vinteren er det oplagt at vandre en tur i sneen eller ride en tur i skoven.

 

Forskellige naturoplevelser

  • Løb i naturen

Løb er blevet en populær sport i Danmark. Det eneste man har brug for er et par gode løbesko og et sæt træningstøj og så afsted. Det er tilladt at løbe i alle danske statsskove både på veje og stier og uden for disse hvis der ikke er hegn. Det er også tilladt at løbe i private skove, men kun på veje og stier og disse skove kan være lukket af om natten.

 

  • Ridning i naturen

Når man rider i et naturområde eller en skov, skal man have ejerens tilladelse. Oftest er det gratis, men ejeren af området kan kræve betaling.

 

  • Mountainbike

I de danske statsskove er der over 500 km ruter til mountainbike. Der er mere end 50 mountainbike-ruter omkring i Danmark og Naturstyrelsen har udvalg de 10 bedste. De 10 bedste ruter er mere end 200 km og der er noget for alle niveauer.

 

  • Fælles træning i naturen

I Danmark er der mange muligheder for at lave fælles træning i naturen og det er også blevet meget populært, især om sommeren.

Man kan træne mange forskellige ting i naturen, og naturen tilbyder gode træningsforhold. Der er både mulighed for yoga, løb, styrketræning og en masse andet – det handler bare om at være kreativ og bruge naturen.

Mange byer har også opstillet udendørs træningsudstyr i skove og parker som er til fri afbenyttelse.

 

  • Overnatning i naturen

Rundt omkring i Danmark er der mange muligheder for at overnatte. Der er både pladser til frit at sætte sit telt op, små lejrpladser og shelters mv. Dette giver god mulighed for at holde en anderledes ferie i den danske natur.

 

  • Fiskeri

I de fleste danske søer i statsskovene er der frit fiskeri. Man skal dog huske, at hvis man er mellem 18 og 65 år skal man have fisketegn.

 

  • Vandreture

Vandring er, lige som løb, blevet populært i Danmark og der kommer flere og flere vandreruter omkring i landets skove og naturområder. Der er ruter til alle niveauer og ruterne er placeret næsten over hele Danmark. Man skal være opmærksom på, at her gælder samme regler som nævnt under Løb i naturen.

 

Hvad skal man bruge af udstyr?

Ved alle disse aktiviteter kan man have brug for udstyr – det er dog ikke nødvendigt ved alle. Om man enten er nybegynder eller øvet inden for en af de ovennævnte aktiviteter kan man finde alt hvad man har brug for hos Thy Outdoor.