close
Diverse

Hvad betyder mest for danskerne når de køber bil?

Ny bil

I den her artikel vil vi forsøge at svare på spørgsmålet: Hvad betyder mest for danskerne når de købet bil? Først og fremmest afhænger det selvfølgelig af, hvem vi sammenligner med, da folk i udviklingslande typisk ville have noget meget anderledes prioriteter end folk i for eksempel Danmark. Der er mange faktorer, man kan se på, men at svare på, hvilke af dem, der er vigtigst for danskerne generelt, er ikke nemt, som du kan forstå efter at have læst videre.

For nogle er det rart, at der er mange biler at vælge imellem inden for et enkelt bilmærke. Der er for eksempel ikke mange, der ikke ville kunne finde en bil i det store Renault udvalg, der passer meget godt til deres ønsker og behov. For andre er det slet ikke vigtigt, hvilken model de får, så længe det er det rigtige mærke. Det er lidt ligesom med tøj, hvor nogle går mere op i at have tøj af det rigtige mærke end hvordan lige præcis de stykker tøj, de køber, ser ud. På en måde kan det give meget god mening, fordi man jo kan have gode erfaringer med et mærke, eller det kan have et godt ry, så man er forholdsvis sikker på at få noget af god kvalitet eller med nogle elementer, man synes er vigtige.

Hvad er det så for nogle elementer, de fleste danskere er glade for? Skal der være gode højtalere eller er det vigtigere, at støddæmperne virker som de skal? Skal der være et stort bagagerum som i en stationcar eller masser af benplads? Skal det være en amerikansk bil som Ford Mondeo eller ville en Sydkoreansk Kia Picanto falde i bedre jord? Mange af de her faktorer betyder slet ikke noget for de fleste danskere, men der er tit nogle enkelte, der betyder virkelig meget. Et stort bagagerum kan for eksempel være vigtigt, hvis man ofte handler stort ind, så for børnefamilier kunne det være en prioritet. Gode højtalere er nok oftere noget, unge bachelorer kunne være interesseret i, men på den anden side kan forældre også have brug for at slippe væk fra den daglige larm med en anden slags, der er mere fintunet.

I sidste ende er der faktisk overhovedet ikke stor enighed blandt danskerne om, hvad der betyder mest, når de køber bil. Det afhænger som sagt også af, hvem vi sammenligner med, da nogle ville være glade for at få en gammel Fiat Panda, fordi alternativet er slet ikke at have en bil. Sådan er der jo så stor forskel på, hvor man bor i verden og hvor heldig, man har været med sine forældre, sin opvækst og hvilke muligheder man har ellers har haft i løbet af sit liv.